آنچه خواهیم آموخت

مقدمه

سلام فارکسِری عزیز، در این مقاله قصد داریم در مورد انواع شکست (Breakout) سطوح در معاملات چند نکته مهم رو بهتون بگیم چرا که دونستن اینکه چه نوع شکستی در حال وقوعه، به شما کمک میکنه تا درک کنید که واقعاً در بازار چه اتفاقاتی میتونه صورت بگیره.

شکست‌ها (breakouts) بسیار مهم هستن زیرا نشون میدن تغییر در عرضه و تقاضا در حال رخ دادن هست و این تغییر در احساسات میتونه باعث ایجاد حرکت‌های گسترده‌ای بشه و فرصت‌های خوبی برای ورود به ترید رو برای شما فراهم کنه.

با ما همراه باشید.

با 2 نوع شکست (Breakout) اصلی آشنا شوید

هنگام شکست سطوح در معاملات 2 نوع اصلی وجود دارد:

1_ شکست‌های ادامه دهنده (Continuation breakouts)
2_ شکست‌های برگشتی (Reversal breakouts)

قبل از اینکه به سراغ بررسی 2 نوع شکست اصلی بریم، ابتدا باید با محدوده تثبیت یا (Consolidation) آشنا بشید:

Consolidation چیست؟

Consolidation چه زمانی اتفاق می‌افتد و چه زمانی به اتمام می‌رسد؟

اغلب پس از روندهای نزولی یا صعودی سنگین Consolidation رخ می‌دهد و می‌تواند به عنوان یک محدوده بی‌تصمیمی بین خریداران و فروشندگان و فرصتی برای تازه شدن نفس بازار در نظر گرفته شود.

زمانی که قیمت از نواحی حمایت و مقاومت موجود عبور کند Consolidation به پایان می رسد.

در این تصویر نبود روند خاص در یک محدوده معاملاتی، نشان می دهد که قیمت وارد محدوده تثبیت یا (Consolidation) شده است

آموزش ترید فارکس و ارزدیجیتال

خب حالا که یاد گرفتیم محدوده تثبیت یا Consolidation چیه بریم سر اصل مطلب:

1_ شکست‌های ادامه دهنده (Continuation breakouts)

همانگونه که گفتیم گاهی اوقات وقتی یک حرکت گسترده در یک جهت (صعودی یا نزولی) وجود داشته باشد، بازار در یک محدوده‌ قیمتی نیاز به نفس کشیدن و مکث دارد.

Consolidation زمانی اتفاق می افتد که خریداران و فروشندگان مکث می کنند تا ببینند قیمت از کدام سمت شکسته می‌شود و در مرحله بعد باید چه کاری را انجام دهند. 

اگر معامله‌گران تصمیم بگیرند که روند اولیه تصمیم درستی بوده است به فشار دادن قیمت در همان جهت ادامه می‌دهند، نتیجه ادامه شکست یا continuation breakout است، درست مثل تصویر زیر:

همانگونه که در تصویر فوق مشاهده میکنید با شکست ناحیه حمایت، محدوده Consolidation به پایان رسیده و شاهد یک شکست‌ ادامه دهنده روند یا (Continuation breakouts) هستیم.

2_ شکست‌های برگشتی (Reversal Breakouts)

شکست‌های برگشتی (Reversal Breakouts) مانند شکست‌های ادامه‌دهنده شروع می‌شوند، زیرا همانگونه که گفتیم و باز هم تاکید میکنیم پس از یک روند طولانی، بازار نیاز به تثبیت یا Consolidation دارد.

تنها تفاوت این است که این بار پس از Consolidation، معامله‌گران تصمیم می‌گیرند که روند قبلی تمام شده است و قیمت را در جهت مخالف یا «معکوس» هل می‌دهند. در نتیجه، شما چیزی مشاهده می‌کنید که به آن “شکست معکوس” یا Reversal Breakouts می گویند.

شکست‌های کاذب (False Breakouts)

درست همانطور که لیونل مسی می تواند مدافعان را فریب دهد، بازار نیز می تواند شما را فریب دهد و شکست های کاذب (False Breakouts) ایجاد کند.

 

شکست‌های کاذب (False Breakouts) چه زمانی رخ می‌دهد؟

شکست های کاذب زمانی رخ می دهند که قیمت از یک سطح خاص (حمایت، مقاومت، مثلث، خط روند و…) عبور می کند، اما روند را در آن جهت ادامه نمی‌دهد!

در عوض، چیزی که ممکن است مشاهده کنید، یک جهش کوتاه است که به دنبال آن قیمت به محدوده قیمتی خود بازمیگردد.

چگونه در دام شکست‌های کاذب (False Breakouts) گرفتار نشویم؟

یک راه خوب برای ورود به معاملات شکست این است که منتظر بمانید تا قیمت به سطح شکست اولیه بازگردد. سپس منتظر بمانید و ببینید آیا قیمت برای ایجاد یک ناحیه بالا یا پایین جدید اقدام میکند یا خیر.

راه دیگر برای جلوگیری از ورود به معاملات شکست‌های کاذب (False Breakouts) این است که صبور باشید و معامله خود را با اولین شکستی را که می‌بینید انجام ندهید. انتظار برای اینکه ببینید آیا قیمت در جهت مورد نظر شما حرکت می کند یا خیر، شانس بیشتری را برای انجام یک معامله سودآور برای شما به ارمغان می‌آورد.

یک حقیقت تلخ اما منطقی

نکته منفی این است که با صبر و انتظار ممکن است برخی از معاملات که در آنها قیمت بدون هیچ تردیدی و به سرعت حرکت می کند را از دست بدهید، اما باید بپذیرید که در بازارهای مالی هدف اول شما ضرر نکردن است و هدف دوم شما سود کردن است.

به زودی مقاله‌ای مکمل تحت عنوان *نحوه تشخیص Fakeouts* را در اختیار شما همراهان قرار میدهیم تا در دام شکست‌های کاذب گرفتار نشوید.

با تشکر از همراهی شما فارکسِری‌های عزیز

دانش ترید خودت رو به صورت رایگان تقویت کن

حس میکنی نیاز به مربی خصوصی ترید داری؟

دوره‌های SSB VIP